AMSTERDAM - De cast van de musical Grease staat donderdag weer op de planken. Dat zei een woordvoerder van producent V&V Entertainment woensdag. Zij moeten het wel doen zonder hoofdrolspelers Jim Bakkum en Bettina Holwerda, die zondag gewond raakten bij een ongeval. Zij worden vervangen.

Tijdens de voorstelling zondag in Almere kwam de auto waarin Bakkum (alias Danny Zuko) en zijn tegenspeelster zaten, bijna vier meter lager in de orkestbak terecht. Holwerda kon eruit springen, maar brak daarbij haar pols.

Bakkum belandde onder de auto en werd er door een medespeler onder vandaan gehaald. De acteur hield er een hersenschudding en een gescheurde schouderspier aan over.

Vervanging

De voorstelling van donderdag is in Carré in Amsterdam. De voorstellingen van dinsdag en woensdag in Carré werden eerder al afgelast als gevolg van het ongeval. Bakkum kan sowieso vier weken niet spelen. Hij wordt vervangen door William Spaaij. Holwerda wordt donderdag geopereerd aan haar pols, die op zeven plaatsen is gebroken. Zij wordt voorlopig vervangen door Madelon van der Poel.

Mensen die kaarten hadden gekocht voor de shows van dinsdag en woensdag kunnen deze omruilen voor entreebewijzen voor voorstellingen in Rotterdam en Breda.

Wie dat niet wil, kan zijn of haar kaart inleveren en krijgt dan geld terug.