AMSTERDAM - Politicus Hilbrand Nawijn doet mee aan 'So you wannabe a popstar'. Hij is een van de bekende Nederlanders die in de talentenjacht van SBS 6 worden omgetoverd tot zangtalenten. Dat vertelt de oud-LPF'er woensdag in het Algemeen Dagblad.

Voor Nawijn gaat met zijn deelname een droom in vervulling. "Mijn vader was lid van het Staphorster mannenkoor", vertelt hij. "Ik heb ook altijd lid willen worden, maar de tijd ontbrak me tot nu toe. Nu ik uit de landelijke politiek ben, kan ik dit soort dingen doen."

Ook presentator Jochem van Gelder heeft getekend voor het nieuwe programma, dat vanaf 16 maart te zien moet zijn. Eerder werd onthuld dat actrice en presentatrice Tanja Jess en Viktor Brand, de presentator van Shownieuws, van de partij zijn. De overige zes kandidaten worden donderdag door SBS 6 bekendgemaakt.

Auditie

In het ochtendprogramma van radio-dj Edwin Evers werd woensdag onthuld dat Nawijn niet alleen zijn zinnen had gezet op 'So you wannabe a popstar'. Hij zou tevens auditie hebben gedaan voor 'Just the two of us', een nieuw programma van televisiezender Tien.

De zender zou niet geïnteresseerd zijn geweest.

In 'Just the two of us', dat op 11 maart van start gaat, worden bekende Nederlanders als Beau van Erven Dorens en Edwin Evers gekoppeld aan professionele zangers en zangeressen.