AMSTERDAM - Mel C is de enige Spice Girl die niet erg happig is op een reünie van de meidengroep. Dat zegt Simon Fuller, de voormalige manager van de band. Volgens de Britse krant Daily Mail heeft hij Emma Bunton en Geri Halliwell nu ingeschakeld om te bemiddelen in de onderhandelingen met Mel C.

"Mel C denkt dat haar solocarrière belangrijker is dan die van de Spice Girls", vertelt Fuller, die de band in 1994 oprichtte. "Hopelijk kunnen Emma en Geri haar overtuigen om eindelijk een contract te ondertekenen." De reünie moet binnen anderhalf jaar plaatsvinden.

Take That

De Spice Girls volgen met hun geplande reünie het voorbeeld van Take That, de Britse boyband die aan een succesvolle comeback bezig is. Volgens Fuller is het echter niet hetzelfde voor de meidengroep. Zo zijn er geen plannen voor een nieuw album en is de reünie maar van korte duur. "Ze zullen als een wervelwind in zes maanden langs de Britse poppodia toeren en daarmee houdt het ook op."

Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell, Melanie Brown en Melanie Chisholm gingen in 2001 uiteen. De groep scoorde hits met nummers als 'Wannabe' en 'Stop' en verkocht wereldwijd meer dan 55 miljoen albums.