MIAMI - Het Hof van Beroep in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag beslist dat de voormalige playmate Anna Nicole Smith voorlopig niet op de Bahamas mag worden begraven. Het hof kwam daarmee tegemoet aan een verzoek van de moeder van Smith.

Een lagere rechtbank had eerder bepaald dat het lichaam van het ex-fotomodel moest worden overgedragen aan de na haar dood aangestelde voogd van haar vijf maanden oude dochter. De voogd, Richard Milstein, wil Smith begraven op de Bahamas naast haar vorig jaar overleden zoon.

De moeder wil haar dochter echter begraven in Texas. De op 8 februari overleden Smith leefde de laatste maanden van haar leven op de Bahamas. Op dat Caribisch eiland is intussen ook nog een rechtszaak aan de gang over de vraag wie de biologische vader is van de dochter van Smith.

Multimiljonair

Anna Nicole Smith verkreeg grote bekendheid toen zij op 26-jarige leeftijd een 89-jarige multimiljonair trouwde. Deze man overleed een jaar later, en Smith was tot haar eigen dood met de kinderen van haar overleden man verwikkeld in een proces rond de erfenis.