HILVERSUM - Jim Bakkum is maandag ontslagen uit het ziekenhuis, maar hij staat voorlopig niet op het podium als Danny Zuko in de musical Grease. Een hersenschudding en een gescheurde schouderspier hield hij over aan het ongeval met een elektrische auto tijdens een voorstelling zondagavond. Dat meldde een woordvoerder van producent V&V Entertainment maandag.

Tijdens de voorstelling in Almere kwam de auto waarin Bakkum en zijn tegenspeelster Bettina Holwerda zaten, bijna vier meter lager in de orkestbak terecht. Holwerda, die Sandy speelt, kon eruit springen, maar brak daarbij haar pols. Bakkum belandde onder de auto en werd er door een medespeler onder vandaan gehaald.

Producent Albert Verlinde van V&V Entertainment liet maandag al weten dat de voorstelling van Grease dinsdagavond in Carré in Amsterdam niet doorgaat. Cast en crew komen dinsdag bij elkaar. Daarna wordt bekendgemaakt wanneer de voorstellingen worden hervat.

Vervangers

Bakkum kan zeker niet spelen, maar over Holwerda is nog niets bekend. "We hebben in elk geval goede vervangers voor de hoofdrolspelers", aldus de woordvoerder.

Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. Inmiddels is wel besloten dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de elektrische auto tijdens de voorstellingen.