AMSTERDAM - De moeder van Anna Nicole Smith, Virgie Arthur, heeft maandag hoger beroep aangetekend in de rechtszaak over de plaats waar haar dochter wordt begraven.

Ze is het er niet mee eens dat de ex-Playmate op de Bahama's wordt begraven, zoals vrijdag werd besloten door de advocaat van de vijf maanden oude dochter van Smith, Dannielynn. De rechter had de beslissing aan hem overgelaten.

Met de uitspraak kwam de rechter tegemoet aan de wensen van Howard K. Stern, de partner van Smith. Hij was met Arthur verwikkeld in een rechtszaak over de laatste rustplaats van Anna Nicole, en vond dat zij begraven moest worden op de Bahama's, waar zij woonde, naast haar zoon. Vrijdag al gaf Arthur aan het niet met de beslissing eens te zijn en verzocht ze de rechter zijn oordeel te herzien.

Ontbinden

Een dag na de uitspraak over de plaats waar Smith begraven wordt drongen medische experts erop aan het lichaam snel te begraven. Het zou in rap tempo ontbinden en binnenkort niet meer toonbaar zijn. De advocaat van Dannielynn heeft al laten weten dat de begrafenis niet voor dinsdag plaatsvindt. Wanneer dan wel, is maandag nog altijd onduidelijk.

Voogdij

Ondertussen is een nieuwe zaak rond Smith verplaatst naar de Bahama's. Deze keer staat de voogdij over Dannielynn centraal. De strijd gaat tussen Larry Birkhead, de ex van Smith, Stern en moeder Virgie, die vindt dat zij het meisje de veiligste thuishaven kan bieden. Rechtsdeskundigen verwachten dat de voogdij wordt toegewezen aan Stern. Het is immers zijn naam die op de geboorteakte van Dannielynn staat. Ook wordt voorspeld dat de zaak veel tijd in beslag gaat nemen.

Entertainmentwebsite TMZ meldt maandag dat Birkhead en Stern op het punt van verzoening staan. Na de zitting van vrijdag heeft de advocaat van Stern een piepschuimen bekertje waaruit Birkhead had gedronken meegenomen, zo heeft de website vernomen. Nu wordt gespeculeerd dat het voorwerp is gebruikt om zijn DNA af te nemen. Volgens bronnen zou Stern, die de wettige vader is van Dannielynn, er voor openstaan een bezoekregeling met Birkhead te treffen nu mogelijk blijkt dat hij niet de biologische vader is.