ALMERE - De voorstelling van de musical Grease dinsdagavond in Carré gaat niet door. Dat heeft de producent maandag besloten na een ongeluk zondagavond waarbij hoofdrolspelers Jim Bakkum en Bettina Holwerda gewond raakten. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.

Bekijk video

Tijdens de voorstelling in Almere reed de auto die wordt gebruikt in een scène de orkestbak in. Bakkum liep een hersenschudding op en moest een nacht in het ziekenhuis blijven, Holwerda brak haar pols.

Welzijn

Volgens producent Albert Verlinde van V&V Entertainment is het doorgaan van de voorstellingen op dit moment niet belangrijk. "Het gaat nu veel meer om het welzijn van alle betrokkenen. We willen eerst met alle mensen spreken en van hen weten hoe nu verder. Zodra we meer weten, maken we dat uiteraard wereldkundig", zo liet hij weten in een verklaring.

Grease zou vanaf dinsdag in Carré staan. Wanneer de voorstelling wel weer op de planken komt, is nog niet bekend.

Trauma

Inmiddels is besloten dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de elektrische auto tijdens de voorstellingen. "Dit is allereerst een trauma voor Jim en Bettina, maar ook voor de gehele cast, het orkest, crew en ook het publiek in Almere." Volgens Verlinde zijn alle betrokkenen erg emotioneel. "We weten dat het zoveel erger had kunnen aflopen. Door een andere opstelling in de orkestbak in Almere zijn de muzikanten gelukkig buiten schot gebleven."

Musicalster en Idols-finalist Jim speelt de rol van Danny Zuko, Bettina speelt Sandy. Het incident had plaats tijdens de musicalscène waarin Danny en Sandy in de drive-in bioscoop naar een film kijken en ruzie krijgen.