AMSTERDAM - Angelina Jolie is door de kijkers van de Britse televisiezender Channel Four uitgeroepen tot het grootste sekssymbool aller tijden. De tv-kijkers konden via de website van de zender hun stem uitbrengen op hun favoriet.

De 31-jarige seksbom versloeg in de verkiezing haar man, acteur Brad Pitt, die op de vijfde plaats eindigde. De tweede plaats is voor Elvis Presley, gevolgd door de rondborstige Marilyn Monroe.

Lara Croft

De fictieve actieheldin Lara Croft uit de Tomb Raider-games eindigde op de zesde plaats. In de films die werden gebaseerd op dat computerspel speelde Jolie de hoofdrol.

Volgens haar voormalige vriendin Jenny Shimziu heeft Jolie de prijs dubbel en dwars verdiend. "Er is niemand die nee tegen haar zal zeggen, niet tegen een kopje koffie of een bedscène", zegt ze in de Britse boulevardkrant The Sun.

Vorig jaar werd Jolie door de lezers van het Britse tijdschrift voor lesbiennes Diva al gekozen tot ultieme vrouwenfantasie. De Amerikaanse actrice heeft in het verleden relaties met vrouwen gehad, onder anderen met voormalig Calvin Klein-model Jenny Shimziu.