AMSTERDAM - De leden van de band Babyshambles, waarvan Pete Doherty de voorman is, hebben een geweer aan boord van de bus waarmee ze op tournee zijn in Groot-Brittannië.

De Britse krant The Sun wist een foto te bemachtigen waarop te zien is hoe gitarist Mick Whitnall het wapen met een manische grijns, zoals de krant het beschrijft, op de lens richt.

Stoer

Volgens een bron scheppen de bandleden voortdurend op over het geweer. "Als de band een wilde nacht heeft, vergeten ze dat het geen stuk speelgoed is, maar een dodelijk wapen. Ze vinden het stoer om er mensen mee af te schrikken en het is slechts een kwestie van tijd voordat het een keer misgaat."

Doherty is volgens de insider degene die het vuurwapen heeft aangeschaft op de zwarte markt, met als motivatie het beschermen van de band. Dat zou nodig zijn omdat de bandleden vaak contant uitbetaald krijgen na optredens en dus grote geldbedragen met zich meedragen. Als de vriendin van Pete, model Kate Moss, in de bus zit, zou het wapen worden verstopt.