AMSTERDAM - Nicole Kidman en Keith Urban hebben een moeilijke tijd achter de rug. Dat heeft de filmster gezegd de talkshow van Oprah Winfrey. De Oscarwinnares werd donderdag in een speciale Oscaraflevering geïnterviewd door Russell Crowe.

Het is de eerste keer dat Kidman zich in het openbaar uitlaat over de opname van haar kersverse echtgenoot in een ontwenningskliniek. De 39-jarige actrice vertelde de afgelopen maanden 'door diepe dalen' te zijn gegaan.

"We hebben veel meegemaakt. Het was allemaal heel heftig, terwijl we pas drie maanden waren getrouwd. En het is nog steeds heftig. We werken momenteel hard aan ons huwelijk."

Alcohol

Countryzanger Urban, die zich in oktober liet opnemen vanwege zijn alcoholverslaving, is inmiddels ontslagen uit de Betty Ford-kliniek in Californië. Hij staat nog wel onder behandeling van de kliniek.

Volgens Kidman gaat het op het moment heel goed met haar man. De actrice, die twee kinderen heeft met haar ex-man Tom Cruise, vertelde ook dat ze nu graag een gezin wil stichten met Keith. "Ik hoop dat ik een kindje van hem krijg", antwoordde ze op een vraag daarover van Crowe.