FORT LAUDERDALE - De eerder deze maand overleden Amerikaanse seksbom Anna Nicole Smith moet op de Bahamas worden begraven naast haar vorig jaar omgekomen zoon. Dat heeft de voogd van haar vijf maanden oude dochter donderdag laten weten na een uitspraak van de rechter.

Bekijk video

De rechter in Florida bepaalde dat het lichaam van de ex-playmate moet worden overgedragen aan de na haar dood aangestelde voogd, Richard Milstein, die zelf mocht beslissen wat er met het stoffelijk overschot gaat gebeuren. De geëmotioneerde rechter, die de zaak op theatrale wijze tot een einde bracht, sprak al een voorkeur uit voor een begrafenis op de Bahamas. "Zodat zij weer met haar zoon verenigd wordt", aldus de rechter met een snik in zijn stem.

De zaak rond het lichaam van het fotomodel was aangespannen omdat haar partner Howard Stern haar wilde laten begraven naast haar zoon Daniel, op de Bahamas. Maar haar moeder wilde haar in Texas begraven. Haar advocaat heeft aangekondigd dat er vrijdag hoger beroep wordt aangetekend tegen het vonnis, maar dat lijkt weinig kans van slagen te hebben.

Vader

Behalve de zaak rond de begrafenis van Smith, speelt ook nog een rechtszaak over wie de vader is van Smith's dochtertje Daniellyn. Haar partner Stern zegt dat hij de vader is, maar Smith's ex-vriendje Larry Birkhead beweert hetzelfde. Inmiddels heeft zich ook een derde kandidaat voor het vaderschap gemeld.

Smith verkreeg grote bekendheid toen zij op 26-jarige leeftijd een 89-jarige multimiljonair trouwde. De man overleed een jaar later, en Smith was tot haar eigen dood met de kinderen van haar ex verwikkeld in een rechtszaak rond de erfenis.