AMSTERDAM - Filmstudio Universal sleept de populaire societyblogger Perez Hilton voor de rechter voor het publiceren van foto's waarop Jennifer Aniston topless te zien is.

De plaatjes zouden op illegale wijze zijn verkregen, gekopieerd en op internet geplaatst. De foto's zijn gemaakt tijdens de opnamen van de film 'The break-up', waarin de 38-jarige Aniston voor het eerst in haar carrière naakt te zien was.

De advocaat van Mario Lavandeira, de man achter Perezhilton.com, zegt dat zijn cliënt niets verkeerd heeft gedaan en het recht heeft foto's te gebruiken als satire. Ook vermoedt de 28-jarige blogger dat de aanklacht een manier van Aniston is om hem tegen te werken. Foto's van de actrice zijn regelmatig op de site te vinden, voorzien van pittig commentaar over haar uiterlijk en liefdesleven.

Gevreesd

Perez Hilton is net zo populair onder entertainmentliefhebbers als gevreesd onder Hollywoodsterren. De blogger, die geen blad voor de mond neemt, staat bekend om zijn scoops en foto's en videofilmpjes van sterren in pijnlijke situaties.

Het is dan ook niet het eerste proces dat de blogger aan zijn broek heeft hangen. Eind vorig jaar klaagde een fotoagentschap uit Los Angeles hem voor bijna zes miljoen euro aan voor het zonder betaling publiceren van foto's. De zaak moet nog voorkomen.