AMSTERDAM - Kevin Federline heeft de rechter gevraagd haast te maken met de voogdijzaak waarin hij en zijn ex-vrouw Britney Spears verwikkeld zijn.

Bekijk video

De rechter buigt zich donderdag over de kwestie. Waarom Federline haast heeft, is niet officieel bekendgemaakt. De voormalige achtergronddanser en zelfverklaarde rapper zou zich echter ernstig zorgen maken over het welzijn van zijn kroost.

Kaal

De 25-jarige Spears meldde zich in één week tijd bij twee afkickklinieken, maar verliet ze na er slechts enkele uren te hebben doorgebracht. Na de eerste keer dook ze met een kaalgeschoren hoofd op in een tatoeagezaak, waar ze kleine tatoeages in haar nek en op haar pols liet zetten.

Een New Yorkse advocaat noemt het 'niet slim' dat iemand die verwikkeld is in een voogdijgevecht ontwenningsklinieken in en uit loopt. Federline heeft zich de laatste tijd niet in de schijnwerpers begeven.

Dood

Een familielid van de popster vertelde de New York Daily News dat haar vreemde gedrag van de laatste tijd veroorzaakt wordt door de dood van haar lievelingstante. "Nadat zij eind januari overleed, is Britney doorgedraaid."

Ingewijden vertellen het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly dat de zangeres van haar twee zoons houdt, maar dat zij sterk leunt op haar kindermeisjes voor hun verzorging.

Gefrustreerd

"Als ze huilen, raakt ze gefrustreerd", vertelt een voormalige oppas van de twee spruiten. "Hoe zorg ik ervoor dat ze ophouden?" roept de zangeres dan uit. Een andere babysitter vertelt dat Britney haar kinderen tien minuten knuffelt om vervolgens uit te roepen dat ze er genoeg van heeft en het kind teruggeeft aan een oppas.

Voogdij

Spears en Federline gingen in november na twee jaar uit elkaar. K-Fed eiste de volledige voogdij over zijn twee zoons Sean Preston (zeventien maanden) en Jayden James (vijf maanden).

De rechter gaf de ex-geliefden een tijdelijk gedeelde voogdij totdat de zaak afgehandeld was. Ook Britney wil de volledige voogdij.