AMSTERDAM - Anna Nicole Smith heeft altijd het gevoel gehad dat ze jong zou sterven. Dat zei haar vriend Howard K. Stern dinsdag tijdens de rechtszaak over de laatste rustplaats van de playmate.

Bekijk video

"Sinds ik haar ken praatte Anna al over de dood", vertelde hij. "Ze dacht dat ze zou sterven als ze 36 of 37 was, net als Marilyn Monroe." Anna Nicole overleed deze maand op 39-jarige leeftijd.

Slaapmiddelen

Smith wilde ook altijd begraven worden naast Monroe, die in 1962 op 36-jarige leeftijd overleed aan een overdosis slaapmiddelen. Maar ze zou deze mening hebben bijgesteld toen haar zoon Daniel in september overleed.

"Als Daniel dan begraven wordt, wil ik naast hem begraven worden", riep ze volgens Stern uit toen haar 20-jarige zoon lag opgebaard. Daniel is begraven op de Bahama's, waar hij stierf en waar zijn moeder woonde.

Texas

De Bahama's moeten volgens Stern dan ook de laatste rustplaats van Anna Nicole worden. De moeder van de blondine probeert dit echter te voorkomen omdat zij haar dochter wil begraven in Texas, waar de familie vandaan komt.

De advocaten van Stern probeerden in de rechtszaal duidelijk te maken dat de relatie tussen moeder en dochter heel slecht was en dat Vergie Arthur daarom geen zeggenschap zou mogen hebben over de laatste rustplaats van haar dochter. Ze lieten onder meer een interview zien waarin de pin-up verklaarde haar moeder te haten omdat zij haar mishandeld zou hebben.

Doodsoorzaak

Anna Nicole overleed op 8 februari in een hotelkamer in Florida. Het is nog onduidelijk wat de doodsoorzaak was.

Vader

De blondine laat een dochtertje van vijf maanden achter: Dannielynn. Howard K. Stern staat op de geboorteakte geregistreerd als de vader van de baby. Maar Larry Birkhead, een ex van Smith, vroeg al voor de dood van de playmate een DNA-test aan om te bewijzen dat hij de vader van het meisje is. Deze vaderschapstest moet nog worden uitgevoerd.

Ook drie andere mannen beweren de vader van Dannielynn te zijn.

De rechtszaak over de laatste rustplaats van Anna Nicole loopt nog. De rechter wil deze week een beslissing nemen.