MIAMI - De nabestaanden van James Brown zijn het eindelijk eens geworden over zijn laatste rustplaats. De twee bijna maanden overleden soulzanger wordt op verzoek van zijn zes volwassen kinderen op een geheime plek begraven.

Dat heeft de advocaat van zijn laatste partner Tomi Rae Hynie dinsdag wereldkundig gemaakt.

Brown, die bekend stond als The Godfather of Soul, overleed in de kerstnacht op 73-jarige leeftijd. Hynie, een 37-jarige voormalige achtergrondzangeres van Brown, wilde dat hij op zijn eigen landgoed op Beech Island in South Carolina zou worden begraven, de plek waar de twee tien jaar samen leefden. Maar zijn volwassen kinderen wilden dat niet.

Strijd

Ze zijn met Hynie verwikkeld in een juridische strijd om de nalatenschap. De villa op Beech Island werd na Browns dood zelfs afgesloten om te voorkomen dat zijn spullen zouden verdwijnen. Pas na een tijdje mocht Hynie de villa weer in om haar persoonlijke bezittingen op te halen.

Hynie en Brown trouwden in 2001. Maar volgens advocaten van de soullegende was het huwelijk ongeldig, omdat Hynie nog met een andere man getrouwd zou zijn geweest toen ze elkaar het jawoord gaven.

Testament

Brown en Hynie kregen een zoon, de nu 5-jarige James Joseph. De jongen en diens moeder worden niet vermeld in het testament van Brown, omdat het document al eerder was opgesteld. Toch eist Hynie de helft van de villa en het landgoed.