AMSTERDAM - André van Duin is dinsdag 60 jaar geworden. "60 zijn voelt niet heel anders dan wanneer je 59 bent", vertelt de komiek. Hij doet het rustig aan op zijn verjaardag. "Vanavond geef ik een etentje voor acht mensen en praten we na over het feest van gisteravond."

Maandagavond gaf de televisiepersoonlijkheid een groot verjaardagsfeest in Hotel American te Amsterdam. Er waren driehonderd genodigden aanwezig, onder wie Willeke Alberti, Youp van 't Hek en burgemeester Job Cohen. "Ik heb allemaal leuke cadeautjes gekregen. Een paar van die grappige onzincadeaus waar je niet zo veel mee kan, maar ook veel boeken, bloemen en cadeaubonnen."

Het feest werd groots afgesloten. "Om twaalf uur 's nachts, toen ik officieel jarig was, kwam er een groot dweilorkest binnenlopen en was er confetti."

Van Duin, geboren als André Kyvon, draait al meer dan veertig jaar mee in het vak. In januari ontving hij uit handen van Maurice Hermans de Toon Hermans Oeuvre Award. In het najaar gaat de conferencier weer met een show het theater in.