AMSTERDAM - Jim Carrey heeft Israëlische paparazzi om de tuin geleid. De Amerikaanse acteur huurde een dubbelganger in om de aandacht van de fotografen te vangen. Zo kon hij zelf ongestoord genieten van zijn vakantie, melden verschillende media.

De acteur wilde al zijn hele leven naar Israël en was niet van plan was dit tripje te laten verpesten door de plaatselijke persmuskieten. "Ik heb daarom een Israëlische herder ingehuurd die enigszins op mij leek en hem laten inchecken in het King David Hotel in Jeruzalem, waar alle sterren altijd verblijven," wordt de acteur geciteerd in berichten van het persbureau Wenn.

Volgens Carrey werkte zijn plan uitstekend. "Er is tijdens de hele vakantie geen enkele foto van mij gemaakt. Alle fotografen stonden vier dagen lang voor het hotel te wachten tot ik naar buiten kwam, terwijl ik ongestoord alle bezienswaardigheden kon bezoeken," vertelt hij. "Dus elke dag hoorde je in de plaatselijke media hoe saai ik was omdat ik naar Israël kwam en vervolgens alleen maar op mijn hotelkamer zat."