AMSTERDAM - De Nederlandse actrice Hanna Verboom gaat een hoofdrol vertolken in de Amerikaanse thrillerserie The Interior. Dat heeft haar agent maandag bekendgemaakt.

Het is de derde rol in korte tijd die de 23-jarige Verboom in een Engelstalige productie vertolkt. Eerder speelde ze al in de komedie Deuce Bigalow II en in de thriller Drifter van de Nederlandse regisseur Roel Reiné.

Gold-rush

The Interior draait om twee missionarissen (onder wie Verboom) die naar de jungle verhuizen. In plaats van met God, rust en stilte worden ze daar geconfronteerd met de gevolgen van een 'gold-rush', die een wijde variëteit aan louche types heeft aangetrokken.

Geloof, dromen en idealen lijken het in deze jungle af te leggen tegen de realiteit van voodoo, prostitutie en geweld. In maart wordt in Panama een pilot van de serie opgenomen. Een Amerikaanse zender moet die vervolgens aankopen. In het najaar worden dan meer afleveringen gedraaid.

YouTube

De overige castleden zijn gevonden via een opmerkelijke procedure. De filmmakers riepen acteurs op hun auditieclips op YouTube te plaatsen. De Amerikanen vonden deze procedure, die de castingagent overbodig maakt, zo revolutionair dat zelfs de Wall Street Journal er een artikel aan wijdde.