LOS ANGELES - Het stoffelijk overschot van Anna Nicole Smith is zaterdag gebalsemd. De balseming werd aanvankelijk tegengehouden door een gerechtelijk bevel. Vrijdag gaf de rechter toch toestemming.

Bekijk video

Larry Birkhead, een ex van de wulpse blondine, had om het uitstel gevraagd omdat hij DNA-materiaal van Smith wilde afnemen. De man beweert de vader te zijn van haar vijf maanden oude dochter Dannielynn.

Rechtszaal

Waar de voormalige Playmate, die 8 februari op 39-jarige leeftijd overleed, wordt begraven is nog onduidelijk. Haar moeder Virgie Arthur, met wie Smith al jaren geen contact meer had, en haar partner Howard K. Stern hebben het daarover aan de stok. Ook deze kwestie komt aan de orde in de rechtszaal.

Arthur wil het lichaam van haar dochter in haar geboortestaat Texas begraven. Stern is van mening dat zij naast haar zoon Daniel moet komen te liggen, die op de Bahama's is begraven. De 20-jarige jongen kwam in september om het leven door een fatale combinatie van drugs en medicijnen.

Nalatenschap

In het testament van de veelbesproken Smith, dat vrijdag werd vrijgegeven, is niets vermeld over de uitvaart. Ook is onduidelijk wie recht heeft op de nalatenschap van het model. Het document, dat in 2001 werd opgesteld, noemt Daniel als enige erfgenaam.