BALTIMORE - Ex-wereldkampioen Mike Tyson is weer vrij man. De schandaalbokser is officieel gescheiden van zijn tweede vrouw Monica Turner, die vorig jaar januari de echtscheidingspapieren bij de rechtbank had ingediend. Het buitensporige gedrag van haar ex-man, zowel binnen als buiten de boksring, was voor haar de belangrijkste reden 'Iron Mike' te verlaten.

Het echtpaar Tyson-Turner heeft twee kinderen, Rayna (6) en Amir (5). Beiden zijn aan hun moeder toegewezen. Zij mogen blijven wonen in de villa in Potomac (Maryland) ter waarde van 4 miljoen euro.

Ook de ranch van 4,5 miljoen euro in Farmington (Connecticut) komt in het bezit van Turner en haar kinderen. Daarnaast ontvangt de ex-vrouw van Tyson nog een maandelijkse toelage van onbekende hoogte. De vervaarlijke zwaargewicht mag het huis in Las Vegas houden.

Tyson kwam Turner in 1997 voor de eerste keer tegen in een gevangenis in Indiana, waar hij een celstraf uitzat wegens verkrachting. Tyson was eerder getrouwd met de actrice Robin Givens, van wie hij in 1989 na een jaar alweer scheidde.