FORT LAUDERDALE - Het stoffelijk overschot van de Amerikaanse seksbom Anna Nicole Smith houdt de gemoederen bezig. Een rechter in Florida gaf opdracht tot nieuw DNA-onderzoek op het lijk om vast te stellen wie de vader is van haar dochtertje.

Ondertussen waarschuwde een lijkschouwer voor een verdere ontbinding van het lichaam, dat vorige week in een hotel in Florida was aangetroffen. Volgens de deskundige moet het stoffelijk overschot zo snel mogelijk worden vrijgegeven.

De rechter in Florida nam donderdag echter nog geen besluit over het lijk van de 39-jarige ex-Playboy Playmate. Een ex-vriend van Smith, haar moeder en haar vriend Howard Stern ruziën over de plek waar Smith begraven moet worden.

Vaderschap

Behalve de kwestie rond de laatste rustplaats van het steenrijke voormalige fotomodel, baren ook de perikelen rond het vaderschap van het kind van Smith opzien. Niet alleen de twee ex-partners beweren de vader te zijn van de vijf maanden oude dochter Dannielynn.

De man van de 90-jarige actrice Zsa Zsa Gabor, prins Frederic van Anhalt, stelde donderdag als derde dat hij de vader is. De 63-jarige zou tien jaar een affaire hebben gehad met Anna Nicole. Precies negen maanden voor de geboorte van Dannielynn had hij geslachtsgemeenschap met Smith.

Drie dagen na de geboorte van haar dochter overleed Smith's 20-jarige zoon Daniel, mogelijk aan een overdosis drugs.