AMSTERDAM - Niet iedereen is blij met het bezoek van Paris Hilton aan Wenen. De blonde hotelerfgename werd woensdag tijdens een signeersessie in een winkelcentrum bekogeld met lipsticks en sigarettenpakjes. Bodyguards trokken de socialite voortijdig van het podium.

De 25-jarige Paris is in de Oostenrijkse hoofdstad voor het jaarlijkse operabal dat donderdag plaatsvindt. Eerder op de dag kwam Paris ook al in München in de problemen, toen bleek dat haar paspoort was verlopen. Met hulp van het Amerikaanse consulaat in Oostenrijk kreeg de langbenige schone het voor elkaar om toch verder te reizen.

Klein meisje

Tijdens een persconferentie in Wenen onthulde Paris een grote fan te zijn van klassieke muziek. "Het hielp me om als klein meisje in slaap te vallen", vertelde ze. Ook zei ze gek te zijn op oude liedjes van Michael Jackson en Madonna.

Hoewel de gefortuneerde ster in Wenen is om te feesten, zei ze wel degelijk betrokken te zijn bij de minder bedeelden in de wereld. "Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben", beseft ze. Ze zou overwegen om later dit jaar een bezoek te brengen aan Afrika.

Na het operabal gaat Paris samen met haar ouders op skivakantie in Tirol. Daar viert zij zaterdag haar 26e verjaardag.