AMSTERDAM - Aukje van Ginneken heeft tijdens haar zwangerschap cavia's in huis gehaald. "In een emotionele bui heb ik er een paar uit het asiel meegenomen", vertelde ze woensdag tijdens de presentatie van haar boek 'Baby'. "Ik vond het zo zielig".

Bekijk video

De 25-jarige actrice, die bekend werd als Charlie in de soap 'Goede tijden, Slechte tijden', kan inmiddels haar moederliefde loslaten op haar zoontje Fedde Jasper. Het kindje werd op 17 december geboren.

De jonge moeder, die zichzelf eerder blootgaf in Playboy en open kaart speelde over haar borstvergroting, windt er ook in 'Baby' geen doekjes om. Constipatie en een veranderend seksleven, niets blijft onbesproken.

"Ik deel gewoon graag dingen met mensen", zei Aukje. "Ik ben heel open en eerlijk en heb niets te verbergen."

Anekdotes

Het zijn dan ook vooral persoonlijke anekdotes die de jonge moeder met haar lezers deelt. "Het moest geen lerend boek worden. Het is een boek waarin vrouwen zichzelf kunnen herkennen."

Voor de tips die ze in het boek geeft, ging ze te rade bij onder anderen haar zus Marieke. Zij beviel begin september van een dochtertje, Catootje Aukje. "Ik heb heel veel aan haar gehad", zei Van Ginneken.

Maar ook na de bevalling kan Aukje jonge moeders nog van dienst zijn. De tv-ster kreeg binnen enkele maanden haar slanke figuur weer terug. "Ik was twintig kilo aangekomen. Daar is nu weer een hoop vanaf." Haar geheim is simpel: "Geen borstvoeding geven."