AMSTERDAM - Vergie Arthur, de moeder van de vorige week overleden Anna Nicole Smith, wil de voogdij over haar vijf maanden oude kleindochter Dannielynn.

Bekijk video: Lichaam Anna Nicole vrijgegeven
Bekijk video: Noodoproep Anna Nicole vrijgegeven

Vergie Arthur is bang dat Howard K. Stern, de vriend van de ex-Playmate, het meisje geen veilige en stabiele leefomgeving kan bieden.

Dinsdag besloot een rechter op de Bahama's op verzoek van Arthur dat Stern het kind niet van het eiland mag meenemen tot er een besluit is genomen in de voogdijzaak.

Betrokken

Eerder sprak Arthur nog de vrees uit dat Stern haar kleinkind iets zou aandoen. Ze heeft hem er in diverse media van beschuldigd dat hij betrokken was bij de dood van haar dochter en kleinzoon Daniel.

De advocaten van Stern beweren dat Arthur nooit eerder interesse in haar kleindochter heeft getoond. Anna Nicole nooit zou hebben gewild dat Dannielynn bij haar moeder terechtkomt. De blondine was al jaren vervreemd van haar familie in Texas.

Begraven

Arthur is niet alleen in gevecht over de voogdij over haar kleindochter. Ze wil ook dat haar beroemde dochter in Texas wordt begraven. Stern wil dat het lichaam op de Bahama's ter aarde wordt besteld, naast dat van Daniel.

Stern en Arthur zijn niet de enigen die ruziën over het lichaam van Anna Nicole. Rechters aan de oost- en westkust van de Verenigde Staten mengen zich nu ook in de twist.

DNA-test

Larry Birkhead, een ex-vriend van de wulpse blondine, wil voordat Anna Nicole begraven wordt een DNA-test laten uitvoeren om zo vast te stellen dat hij de vader is van Dannielynn. Op de geboorteakte wordt Howard K. Stern vermeld als vader van het meisje.

Een rechter in Florida oordeelde woensdag dat het lichaam niet mag worden vrijgegeven tot deze test is gedaan. Hierop werd het vonnis ingetrokken door een rechter in Los Angeles die al eerder met de zaak te maken had. Hij vindt dat er tijdens de autopsie al voldoende materiaal verzameld is om vast te stellen wie de vader is en oordeelde dat de seksbom begraven mag worden.