LOS ANGELES - Rapper Eminem is maandagavond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de American Music Awards . Hij was vier keer genomineerd en werd vier keer onderscheiden.

Rhythm and blues-zangeres Ashanti, die in vijf categorieën was genomineerd, kreeg twee onderscheidingen. De rapper Nelly, die evenals Eminem vier nominaties had gekregen, moest genoegen nemen met de Fans Choice Award, een extra prijs waarover via een stemming op internet werd beslist.

Eminem was evenals talrijke andere winnaars niet bij de uitreiking van de prijzen in Los Angeles aanwezig. De rapper werd artiest van het jaar in de pop/rock en de HipHop/Rhythm and Blues. In deze twee muzieksoorten werd zijn cd The Eminem Show tot beste gekozen.

Ashanti

Ashanti, van wier debuut-cd Ashanti 3,1 miljoen schijfjes zijn verkocht, werd op het gebied van pop/rock en HipHop/Rhythm and Blues tot de beste nieuwe artiest in 2002 gekozen.

Dixie Chicks

Creed werd onderscheiden als beste rockgroep en beste vertolker van alternatieve muziek. Enrique Iglesias werd in de rubriek Latin uitverkoren en Tim McGraw was volgens de jury de beste country-artiest van 2002. De groep de Dixie Chicks kreeg twee awards: beste band en beste cd op het gebied van de country-muziek.