AMSTERDAM - Het lichaam van de donderdag overleden Anna Nicole Smith moet in Florida blijven tot een DNA-test is uitgevoerd. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag bepaald.

Larry Birkhead, een ex-vriend van de wulpse blondine, wil via de test bewijzen dat hij de vader is van het vijf maanden oude dochtertje van de ex-Playmate.

Al voor het overlijden van Anna Nicole was Birkhead bezig met een rechtszaak om het vaderschap te laten vaststellen. In een kort geding eiste hij dinsdag dat het gerechtelijke bevel voor een DNA-test van een rechtbank in Californië wordt uitgevoerd in Florida. Hij vreest dat de betrouwbaarheid van de test in gevaar komt als het lichaam van Anna Nicole wordt vrijgegeven.

Geboorteakte

Op de geboorteakte van de kleine Dannielynn wordt Howard K. Stern, de advocaat en vriend van de blondine, vermeld als vader van het meisje. Ook prins Frederic von Anhalt, de man van actrice Zsa Zsa Gabor, en een voormalige bodyguard van Smith claimen de vader van het meisje te zijn.

Mysterie

De dood van de 39-jarige Anne Nicole Smith is vooralsnog een mysterie. Geruchten over drugsgebruik werden door haar advocaat ontkend. De blondine, die bekend werd door haar huwelijk met een stokoude multimiljonair, werd donderdag bewusteloos gevonden in een hotelkamer in Hollywood. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze overleed.