AMSTERDAM - Toni Braxton heeft dinsdag een schikking getroffen in de zaak die zij had aangespannen tegen haar manager. Barry Hankerson, een oom van de overleden zangeres Aaliyah, zou in 2003 een breuk hebben bewerkstelligd tussen Braxton en haar platenmaatschappij.

Vervolgens liet hij haar tekenen bij zijn eigen label. De 40-jarige r&b-zangeres vond dat Hankerson haar ten minste 7,8 miljoen euro schuldig was.

Vrijheid

Braxton en haar manager zijn nu overeengekomen dat het haar vrijstaat om met andere platenmaatschappijen in onderhandeling te treden. De r&b-zangeres moet hem wel een voorschot van bijna drie ton terugbetalen en een percentage van de netto-opbrengsten van haar komende album afdragen aan zijn platenmaatschappij. De zwoele zangeres is blij met de overeenkomst. "Mijn vrijheid van Hankerson betekent alles voor me en is niet in geld uit te drukken", laat ze op haar website weten.

Braxton, die begin jaren negentig doorbrak met het nummer 'Breathe again', had sinds 1991 een contract bij het platenlabel Arista. Hankerson zou haar hebben gezegd dat de maatschappij geen interesse meer in haar had, terwijl hij tegen het label zei dat Braxton geen nummers meer voor Arista wilde opnemen.