AMSTERDAM - Belinda Meuldijk heeft 'ja' gezegd op het huwelijksaanzoek in De Telegraaf van haar vriend Thierry Duval. Duval staat woensdag, Valentijnsdag, levensgroot op de voorpagina van de krant met een bos rozen in de hand.

Radio dj Edwin Evers belde in zijn show het stel rond half acht op. Thierry overhandigde live in de uitzending de krant aan zijn vriendin. Na het lezen beantwoordde zij zijn aanzoek enthousiast met een volmondige 'ja'.

De 29-jarige Duval vertelt in de krant dat hij zijn 52-jarige vriendin een lief Valentijnscadeautje wilde geven. "Ik mag nooit bloemen voor haar kopen of zo", vertelt hij. "Als variant wil ik mijn liefde in het openbaar aan haar verklaren."

Voorpagina

Hij belde journalist Wilma Nanninga en vroeg of hij met zijn aanzoek in de krant mocht. Dat hij met zijn aanzoek groot op de voorpagina zou komen te staan, had Thierry niet verwacht.

Trouwerij

De twee tortelduifjes hebben al eerder gesprekken gevoerd met elkaar over een eventuele trouwerij. "We hebben het er eerder over gehad en als we trouwen is het rond de zomer", vertelt Belinda. "We trouwen in Nederland, want we willen alle honden er bij hebben. Het is wat moeilijk om onze veertien honden mee te nemen naar het buitenland."

De hondenfluisteraar en zijn toekomstige vrouw zijn nu bijna een jaar samen. Het stel woont samen met veertien honden in het huis van Belinda. Het paar wil trouwen als de echtscheiding van Belinda is geregeld. Zij is nu nog getrouwd met zanger Rob de Nijs.