RIJSWIJK - De familie van de zondag overleden Bee Gee Maurice Gibb zet vraagtekens bij de behandeling van de zanger in het ziekenhuis. Hij overleed op 53-jarige leeftijd na een spoedoperatie aan zijn ingewanden.

Broer Barry Gibb zei tegen de Britse omroep BBC dat hij en zijn familie er alles aan zullen doen om de waarheid boven tafel te krijgen. Kort voor de operatie was Maurice gereanimeerd na een hartstilstand. Dat vindt Barry Gibb zeer bedenkelijk.

Playback-act Maurice - die op 22 december 1949 op het eiland Man werd geboren - trad al op zesjarige leeftijd met zijn tweelingbroer Robin en de iets oudere Barry op in hun toenmalige woonplaats Manchester. Nadat het gezin in 1958 naar Australië was geëmigreerd, gingen de drie zich Bee Gees noemen, een afkorting van de Brothers Gibb.

Hun carrière begon pas echt in Groot-Brittannië met hits als New York Mining Disaster 1941 en Massachusetts. In de jaren zeventig kwam hun grootste succes: de soundtrack voor de film Saturday Night Fever, met nummers als Night Fever en How Deep is Your Love.