AMSTERDAM - De koelkast van de onlangs overleden Anna Nicole Smith was gevuld met methadon en andere injecteerbare medicijnen. Dat is te zien op foto's die de Amerikaanse website TMZ heeft bemachtigd.

Bekijk video

Volgens de website zijn de foto's woensdag direct na haar dood genomen in haar huis op de Bahama's. Op de foto's is een grote plastic container met methadon te zien. Daarnaast staan verschillende medicinaal uitziende flesjes.

Methadon wordt vaak gebruikt als afkickmiddel voor heroïneverslaafden, maar is eveneens schadelijk voor de gezondheid. Een overdosis van het middel kan fataal zijn. Daniel, de 20-jarige zoon van Smith, overleed in september aan een combinatie van methadon en antidepressiva.

Dieetdrank

Ironisch is dat de rest van de koelkast op de foto's is gevuld met blikjes dieetdrank van het merk Slim-Fast. Smith was het gezicht van de afslankpillen Trimspa. Dat merk werd onlangs door een klant aangeklaagd, omdat het beloften zou doen die niet worden waargemaakt.

De 39-jarige Smith overleed donderdagmiddag nadat ze bewusteloos was aangetroffen in haar hotelkamer in Florida. Geruchten over een overdosis deden al snel de ronde. Ook haar moeder en zuster suggereerden dat er drugs in het spel zijn. Een autopsie gaf vrijdag nog geen uitslag over de doodsoorzaak.