ALMERE - Met het liedje Nooit Meer Zonder Jou gaat Edsilia Rombley Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Finland dit jaar. Het nummer werd zondagavond gekozen tijdens een rechtstreekse uitzending van Mooi! Weer de Leeuw, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mooi! Weer een Songfestival.

Bekijk video

De tekst en muziek van het winnende nummer zijn van Edsilia's man Tjeerd Oosterhuis en medegeschreven door Martin Gijzemijter. Het is een uptempo liefdeslied. De 28-jarige zangeres zong drie nummers en het publiek, een jury en Edsilia zelf kozen daaruit een favoriet.

Het publiek reageerde het meest enthousiast op het laatste - en winnende - nummer. "Toen dacht ik wel: Yes! Het is een bevestiging", zei de zangeres.

Helsinki

Vanaf nu gaat ze zich voorbereiden op de halve finale in Helsinki. "Er moet heel veel gebeuren in drie minuten. We willen een te gekke act neerzetten." Alle nummers waren in het Nederlands, maar de zangeres weet nog niet zeker of ze ook in Finland in de moerstaal gaat zingen.

"Het kan ook nog Engels worden, daar zijn we nog niet uit. Ik zing het liefst in het Nederlands, maar ik heb gehoord dat mijn kansen om te winnen groter zijn als ik in het Engels zing", liet ze na afloop weten.

Het is niet de eerste keer dat Rombley meedoet aan het Eurovisiesongfestival. In 1998 werd ze vierde met het nummer Hemel en Aarde. Het Eurovisiesongfestival is dit jaar op 10 en 12 mei in Finland. Rombley moet zich eerst via de halve finale plaatsen voor de finale op 12 mei.