AMSTERDAM - Michael Jackson maakt een theatercomplex van zijn landgoed Neverland in Californië. Dat zegt zijn broer Jermaine Jackson in de Britse krant The Sun. Het complex moet gaan lijken op de beroemde Londense theaterstraat West End, zodat de musical over de Jackson 5 er kan worden opgevoerd.

"Neverland is als een thuis voor ons allemaal", verklaart Jermaine. "Daarom wil Michael dat de musical daar straks is te zien."

Jermaine, die vorige maand als tweede uit de bus kwam bij de Britse versie van Celebrity Big Brother, onthulde onlangs de plannen voor de musical. De Jackson 5, die naast Jermaine en Michael bestond uit hun broers Tito, Jackie en Marlon, was van 1962 tot 1990 actief en scoorde hits als 'Blame it on the boogie' en 'Can you feel it'.

De geruchten over de verkoop van Neverland lijken met de plannen voor het theater van de baan. Michael Jackson verliet Neverland anderhalf jaar geleden nadat hij was vrijgesproken van kindermisbruik. De 48-jarige 'King of Pop' woont sinds kort weer in de Verenigde Staten, waar hij met voormalige Spice Girls-manager Simon Fuller zou werken aan een comeback.