AMSTERDAM - Hans Kazàn wordt komende week ontslagen als directeur van het Magic Palace in het Zuid-Spaanse Torremolinos. Wegens tegenvallende inkomsten trekt één van de vier investeerders, multimiljonair Bram Bakker, zich terug. Het ontslag houdt in dat Kazàn zich alleen nog mag bemoeien met het dagelijkse onderhoud van het theatergebouw.

Maar de goochelaar relativeert de lezing dat hij straks niet meer mag meebeslissen met de investeerders. "Het stelt feitelijk weinig voor", zegt hij zondag in De Telegraaf. "Ik blijf wel de exploitatie doen en mijn zoons en schoondochter blijven gewoon hun magic shows geven. We kunnen nooit door één aandeelhouder het theater worden uitgezet."

Kazàn noemt het een 'grove leugen' dat het goochelpaleis wekelijks tienduizenden euro's verlies draait door te lage bezoekersaantallen. Bovendien komt de toeristenstroom naar de Costa del Sol in april weer op gang, zegt Kazàn, waardoor het publiek groeit. Hoe dan ook weigert hij zijn goocheldoos op te bergen, zegt hij in de krant. "Wij blijven mooie shows verzorgen. Is het niet in het theater, dan ernaast."