AMSTERDAM - Actrice Eva Duijvestein is speciaal voor haar nieuwe liefde, cabaretier Jan Jaap van der Wal, gestopt met roken. En dat terwijl ze vanaf haar zestiende verslaafd was aan sigaretten .

"Ik werd verliefd op Jan Jaap en ik vond het geen fijn idee dat ik een asbak was, terwijl hij zo'n fris en fruitig mondje had", zegt de blondine in een interview met Starstyle.

De 30-jarige Duijvestein, bekend van de serie Meiden van de Wit en van de film 'Simon', leerde de drie jaar jongere Van der Wal in mei vorig jaar kennen. Ze gingen uit eten en een paar keer wat drinken, vertelt Eva, tot ze merkte dat ze heel erg verliefd was.

"Ik durfde er niet zo veel mee. Pas na vrij lang hebben we het uitgesproken naar elkaar. Toen gingen we ook pas kussen en zo."

Humor

Uiteraard valt Eva op de humor van Jan Jaap, maar ze denkt zelf over meer humor te beschikken dan hij. In elk geval lachen ze veel samen. "Ik denk niet dat Jan Jaap dacht dat ik verliefd op hem zou worden. Maar we passen bijzonder goed bij elkaar. Ik heb een soort rust gevonden en ik heb ook echt het gevoel dat hij bij mij hoort."

Tof

Eva denkt dat wijlen Frédérique Hyudts, die een van haar beste vriendinnen was, zich suf had gelachen als ze had gehoord dat ze een relatie had met Jan Jaap. "Eerst had ze me raar aangekeken, om me vervolgens drie dagen later te bellen en te zeggen dat ze het okee vond. En dan had ze hem ontmoet en helemaal gezegd: 'Jezus Eva, wat is hij tof'."