HILVERSUM - Huub mag vrijdag terug in de Gouden Kooi. Dat heeft zender Tien bekendgemaakt. Zondag werd hij de villa uitgezet omdat hij een andere deelnemer, Nathanael, zou hebben geschopt tijdens een ruzie.

Nathanael had de vriendin van Huub een hoer genoemd en tot twee keer toe fysiek geweld gebruikt. Daarop zou Huub hem hebben getrapt. Uit nadere bestudering van de beelden blijkt echter dat hij zijn rivaal daarbij niet heeft geraakt, stelt Tien.

Verlaten

Na het incident besliste de programmadirectie van Tien dat Nathanael het huis moest verlaten. Even later kreeg ook Huub te horen dat hij uit de villa werd verwijderd.

De zender liet weten geen maatregelen te nemen om meer vechtpartijen te voorkomen. Eerder moest deelneemster Nena ook al weg omdat ze geweld had gebruikt.

Bezwaar

Toen de 25-jarige Huub bij thuiskomst veelvuldig door kijkers werd aangesproken die meenden dat hij ten onrechte uit het huis was gezet, besloot hij bezwaar te maken bij Tien. Hij drong er op aan de beelden nog eens goed te bestuderen. Daarop was inderdaad te zien dat hij weliswaar een trappende beweging maakte, maar daarbij niet Nathanael, maar een stoel raakte.

Huub keert vrijdag om 19.00 uur terug in de Gouden Kooi.