MIAMI - De laatste beelden van Anna Nicole Smith, gemaakt voordat zij donderdag overleed, zijn voor ongeveer vierhonderdduizend euro verkocht. Het filmmateriaal werd al enkele uren na haar dood door een paparazzibureau geveild aan een anonieme koper.


Lichaam Anna Nicole wordt naar binnen gebracht voor onderzoek

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender Fox News.

Op de video zou te zien zijn hoe het ambulancepersoneel tot twee keer toe probeert de ex-playmate te reanimeren, terwijl zij een hotel in Florida uit wordt gedragen. De blondine werd donderdagmiddag bewusteloos aangetroffen in haar hotelkamer, en stierf later in het ziekenhuis.

Herkennen

Volgens een producent van Fox News, die het twee minuten durende filmpje heeft gezien, is het veelbesproken model op de beelden niet te herkennen. "Je kunt haar gezicht niet zien", vertelt Christopher Spinder. "Als me niet was verteld dat het Anna Nicole Smith was, zou ik het niet hebben geweten. Je kunt niet eens zien dat het een vrouw is."

Autopsie

Hoe Smith aan haar einde is gekomen is vooralsnog onbekend. Een autopsie op vrijdag moet daarover meer duidelijk geven. Speculaties over drugsgebruik worden door haar advocaat ontkend.

Smith, die 39 jaar werd, laat haar vier maanden oude dochter Dannielynn achter. Drie dagen na haar bevalling in september, overleed haar zoon Daniel aan een combinatie van methadon en antidepressiva.