AMSTERDAM - De jongste zus van de Spaanse prinses Letizia, Erika Ortiz, is overleden. Dat heeft het koninklijk paleis woensdag bekendgemaakt.

Ortiz was 31 jaar. Waaraan ze is overleden is niet bekendgemaakt. Ze werd woensdag dood aangetroffen in haar appartement in Madrid en het paleis vroeg de pers om terughoudendheid in de berichtgeving over de dood van Ortiz. Een rechter nam woensdag poolshoogte in het appartement.

Overspannen

De krant El Pais meldde dat Ortiz deze week twee dagen vrij had genomen van haar werk bij productiemaatschappij Globomedia en woensdag weer had moeten werken. De krant schreef ook dat Ortiz, die getrouwd is geweest met de beeldhouwer Antonio Vigo, met wie ze een dochter van 6 had, onlangs overspannen was.

Prinses Letizia, de oudste van drie zussen, is getrouwd met kroonprins Felipe. Het paar heeft een dochtertje van 1 jaar en Letizia moet in mei bevallen van haar tweede kind.

Huis

Felipes moeder, koningin Sofia, brak een bezoek aan Indonesië af naar aanleiding van het overlijden van Ortiz. Voor de Spaanse radio werd gezegd dat ze huilend aan journalisten vertelde waarom ze terugging naar huis.