DELFT - Mojo Concerts heeft ongeveer een half miljoen euro schade opgelopen doordat het concert van Shakira van afgelopen zaterdag niet doorging. Een woordvoerster van de concertorganisator benadrukte woensdag dat die schade niet op de zangeres wordt verhaald.

"Het is een verzekeringskwestie, maar het gaat weken duren voordat alles duidelijk is."

De Colombiaanse zangeres Shakira zou zaterdagavond optreden in het Gelredome in Arnhem maar vlak voor aanvang werd bekend dat ze ziek was.

"Wij hoorden het pas rond 18.45 uur. Toen hebben we intern 25 minuten nagedacht hoe we het nieuws het beste aan de bezoekers konden brengen. Het Gelredome was al half gevuld en de stad was vol met mensen die onderweg waren." Om 19.15 uur werd het optreden definitief afgeblazen.

Boos

De afgelopen dagen zijn bij Mojo een aantal brieven binnengekomen van mensen die boos zijn en hun geld terug willen. "Ze willen weten waarom wij het nieuws pas zo laat naar buiten brachten." Volgens de woordvoerster zijn er ook schattige reacties binnengekomen. "Mensen vragen of we Shakira beterschap willen wensen."

Gefeest

De woordvoerster ontkent de geruchten dat Shakira helemaal niet ziek was en de avond voor het optreden iets te wild heeft gefeest. "We hebben een doktersverklaring dat ze inderdaad te ziek was om het concert door te laten gaan. Dat hebben we ook nodig voor de verzekering. Anders zou het een heel ander verhaal worden."