VOLENDAM - Zanger Jan Smit heeft een contract voor twee jaar gesloten met de TROS. Volgens het contract gaat hij vier programma's maken: een derde reallifesoap, een reisprogramma, een serie pleinfeesten en een amusementsprogramma voor de zaterdagavond.

Bekijk video

Dat hebben beide partijen dinsdag in Volendam bekendgemaakt.

De zanger toonde zich verheugd over de samenwerking. "Ik ben blij dat ze het vertrouwen in me hebben en ik heb er zin in."

De soap, Gewoon Jan Smit, komt eind dit jaar op televisie en zal zich concentreren rond Jans nieuwe huis, dat nu in aanbouw is. "Zes slaapkamers en drie badkamers", liet hij weten.

Optredens

Om een en ander te combineren is het aantal optredens dit jaar beperkt tot zo'n honderd, waar het er vorig jaar nog driehonderd waren. "Liedjes maken en optreden blijven toch mijn grootste passie. Maar nu moet ik mensen zien te boeien zonder dat ik zing. Ik heb er vertrouwen in dat dat me lukt."

In het reisprogramma (september) is de Volendammer gastheer in Spanje. Hij laat er vanuit een vakantiepark de omgeving zien aan muzikale vrienden en Nederlandse jongeren. "Een beetje à la Villa Felderhof."

Spanje

De zaterdagavondshow staat nog in de steigers, maar het is de bedoeling dat Jan dromen van mensen probeert te verwezenlijken. Werktitel: All You Need Is Jan. Jan Smit zegt het meeste zin te hebben in Spanje. "Ik ben natuurlijk jong, dus ik ga er lekker de hort op. 's Avonds heb ik vrij."