AMSTERDAM - Acteur Ryan O'Neal is zaterdagnacht gearresteerd nadat hij op zijn zoon Griffin had geschoten. Dat heeft de politie van Los Angeles bekendgemaakt.

Bekijk video

De 65-jarige O'Neal, bekend van zijn rol in de liefdesklassieker 'Love story' uit 1970, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Bij de schietpartij raakte Griffin niet gewond, maar liep zijn zwangere vriendin lichte verwondingen op. Ze is in een ziekenhuis behandeld.

Vechtpartij

Volgens de manager van O'Neal probeerde de acteur zich te verdedigen nadat zijn zoon wild om zich heen begon te slaan met een kachelpook. De vechtpartij deed zich voor nadat O'Neal en zijn vriendin -actrice Farrah Fawcett- en enkele vrienden thuis kwamen van een etentje naar aanleiding van de verjaardag van Fawcett.

De 42-jarige Griffin is geen onbekende van de politie. In 1986 kreeg hij een celstraf van achttien dagen en een taakstraf van vierhonderd uur opgelegd voor zijn betrokkenheid bij het verkeersongeluk waarbij Gian-Carlo Coppola, de zoon van regisseur Francis Ford Coppola, om het leven kwam.

Afkickkliniek

In 1992 werd hij ervan beschuldigd op de auto van zijn vriendin te hebben geschoten. Hij kreeg vijf jaar voorwaardelijk en bracht verplicht een jaar door in een afkickkliniek waar hij werd behandeld voor zijn drugsverslaving.

Griffin is de zoon van O'Neal en zijn eerste vrouw, Joanna Moore. Zij hebben ook een dochter: actrice Tatum O'Neal. Ryan O'Neal heeft al jaren een relatie met Fawcett, met wie hij niet getrouwd is, maar wel een zoon heeft.