HILVERSUM - Twee deelnemers van De Gouden Kooi hebben zondag het televisieprogramma moeten verlaten, omdat zij eerder deze week met elkaar hebben gevochten.

Bekijk video

Zender Tien heeft de twee mannen, Huub (25) en Nathanael (34), gesommeerd onmiddelijk te vertrekken uit het luxe landhuis dat als decor dient voor de reallifesoap. Dat liet een woordvoerder van de zender weten.

Hoer

Nathanael noemde de ex-vriendin van Huub zondagavond een hoer. Na een aantal drankjes werd de situatie 's nachts op scherp gezet. Uitgedaagd door Huub, verkocht Nathanael hem een harde schop. Later barstte in de keuken de ruzie opnieuw los, waarop Nathanael zijn rivaal aan zijn nek de tuin insleurde.

Nena

De vechtende deelnemers zijn niet de eersten die het veld ruimen vanwege geweld. Vrijdag werd bekend dat deelneemster Nena (19) na een andere kandidaat geschopt te hebben, haar koffers moest pakken.

In een reactie laat Tien weten geen maatregelen te nemen om verdere vechtpartijen te voorkomen. "Door Nathanael en Huub weg te sturen, geven we een waarschuwing aan de rest van de groep", zegt woordvoerder Maarten van Rooijen. "Fysiek geweld is onacceptabel."

Pesterijen

Toen het programma in september van start ging, voorspelden criticasters dat de bewoners elkaar door middel van pesterijen zouden proberen uit te schakelen. De opzet van de show, waarin bewoners niet worden weggestemd, zou deze tactiek uitlokken. "Onzin", vindt Van Rooijen. "Je kunt ook proberen vriendschappen te sluiten."

Gewonden

Bang voor gewonden is Tien niet. "Er is 24 uur per dag toezicht, dus als er echt iets fout gaat, grijpen we direct in." Een verklaring voor de gewelddadigheden heeft Van Rooijen niet. "Het is gewoon toeval dat het nu twee keer fout gaat. Maar deze mensen hadden vanaf het begin al een haat-liefdeverhouding. Dat is nu tot een kookpunt gekomen."

Nena, Nathanael en Huub deden al enkele maanden mee aan de reallifesoap. Zes van de dertien kandidaten zijn nog steeds in de running voor de hoofdprijs: de villa en een fors geldbedrag.