ARNHEM - Het concert van Shakira, dat zaterdagavond in Gelredome in Arnhem zou worden gehouden, is op de valreep afgelast.

Bekijk video

De Colombiaanse zangeres heeft dusdanig last van haar keel dat ze niet kon optreden. Dat heeft organisator Mojo Concerts bekendgemaakt.

De 30-jarige zangeres had al een paar dagen last van verkoudheid, maar was ervan uitgegaan dat ze toch kon optreden. In de loop van de dag werden haar keelontsteking en koorts erger. Op doktersadvies moest ze het concert afzeggen. Via de organisator liet Shakira weten dat ze zeer teleurgesteld is dat de show niet kan doorgaan.

In het Gelredome waren al duizenden mensen aanwezig, toen bekend werd gemaakt dat het concern niet doorging. Volle bussen met fans kwamen weer terug op het station, waar veel mensen zich hadden verzameld. De meesten keken elkaar schaapachtig aan of waren druk aan het bellen.

Bus

"We zaten in de bus vlakbij het Gelredome toen de chauffeur ineens omriep dat het concert niet doorging en dat we weer terug zouden gaan naar het station", zei een fan zaterdagavond. In totaal waren er 34.000 kaartjes verkocht voor het optreden van de 30-jarige superster.

Op de wegen rondom het Gelredome was het een verkeerschaos. De politie had zijn handen vol aan het in goede banen leiden van het verkeer. Verschillende richtingen waren afgezet waardoor files ontstonden.

Mojo is van plan voor 17 maart een vervangend concert te organiseren. Fans van de Colombiaanse zangeres die voor 3 februari een kaartje hadden kunnen deze ook bij het vervangend concert gebruiken.