AMSTERDAM - Linda de Mol trekt haar kleren uit voor het zomernummer van haar glossy Linda. De 42-jarige presentatrice laat zich voor de cover van het blad fotograferen in bikini.

Ze doet dit echter niet alleen: Linda heeft verschillende bekende vrouwen van rond de 40, onder wie Caroline Tensen en Susan Visser, gevraagd haar te vergezellen tijdens de fotoshoot.

Afvallen

De acterende presentatrice vertelde vrijdag in het televisieprogramma Shownieuws dat ze de fotoshoot ziet als een goede stok achter de deur om af te vallen. "Zonder dat je het merkt komt er elk jaar toch weer een kilo bij. En dit is een goede reden om wat gewicht kwijt te raken, anders sta je straks voor schut voor de hele natie."

De Mol is momenteel hard aan het trainen voor de fotosessie, die waarschijnlijk begin april zal plaatsvinden. Dat sporten, met personal trainer Carlos Lens, gaat haar wel goed af. "Ik heb heel veel discipline op sportgebied. Ik train nu anderhalf uur per dag." Toch twijfelt ze of ze haar ideale figuur zal bereiken voordat de foto's gemaakt worden. "Wat eten betreft heb ik namelijk nul discipline."