AMSTERDAM - Een deelneemster aan het Britse televisieprogramma Celebrity Big Brother is ondervraagd door de politie. Dat meldt het persbureau Reuters.

Model Danielle Lloyd werd verhoord over de racisme-rel in het Big Brother-huis. Bollywood-filmster Shilpa Shetty werd tijdens de show door enkele van haar medebewoners racistisch bejegend.

Jade Goody

Vooral Jade Goody, die bekend werd door een eerdere editie van de realityshow, was verantwoordelijk voor de pesterijen. Ze maakte onder meer het accent van de Indiase actrice belachelijk en zei haar kookkunsten niet te vertrouwen.

Maar ook andere bewoners zetten Shetty voor paal, door te weigeren haar bij haar naam te noemen en aan haar te refereren als 'de Indiase'.

Getuige

De 23-jarige Lloyd, die zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan de pesterijen, wordt volgens haar advocaten gezien als getuige en niet als verdachte. Volgens haar woordvoerder heeft ze zelf haar hulp aan de politie aangeboden 'omdat ze zich welwillend op wil stellen en zich ook zorgen maakt over wat er is gebeurd'.

Het is niet bekend of de politie plannen heeft om een rechtszaak van de kwestie te maken. Als dat wel gebeurt, zou de beschuldigde bewoners een celstraf van maximaal zeven jaar boven het hoofd hangen wegens racisme.

Agressief

Shilpa, die vorige week werd uitgeroepen tot winnares van het programma, verklaarde na afloop van de show overigens niet te geloven dat de opmerkingen van haar medebewoners racistisch waren bedoeld. "Jade is bijvoorbeeld wat agressief en lichtgeraakt, maar ik geloof niet dat ze een racist is."