De 19-jarige Nena uit Landsmeer heeft het programma De Gouden Kooi moeten verlaten, omdat zij geweld had gebruikt tegen een medebewoner van de gezamenlijke villa. Dat staat te lezen op de website van het programma.

Bekijk video

Donderdagavond trapte de kandidate, die kans wilde maken op de villa waarin zij al maanden voor het programma woont, medebewoner Brian tegen zijn been tijdens een ruzie. Zender Tien eiste daarop het vertrek van Nena uit het programma.

Tien weet dat er vanaf het begin van het programma een haat-liefdeverhouding was tussen Nena en Brian. De twee hadden vorige week een 'amoureus samenzijn'. Woensdag belandde de Amsterdamse in bed met medebewoner Huub. Toen Brian haar daarmee confronteerde, zou de situatie zijn geëscaleerd.

Brief

Van de programmaleiding ontving Nena donderdagavond een brief. "Beste Nena, donderdag 1 februari is een zwarte dag in De Gouden Kooi. Jouw trap tegen Brian valt onder fysiek geweld en daarom zal jij vanavond je koffers moeten pakken!"

Nena laat in een reactie weten haar vertrek te betreuren. "Het is jammer dat er op deze manier een eind komt aan mijn avontuur."

Borg

De borg van 10.000 euro, die alle bewoners hebben moeten betalen toen zij hun entree maakten in de villa, is Nena kwijt. Volgens een Tien-woordvoerder gaat dat bedrag naar een goed doel dat Nena mag bepalen. Dat heeft ze nog niet gedaan, aldus de zegsman.

Regels

Brian laat in een reactie weten Nena nu al te missen. "Dat mooie, huppelende meisje is er niet meer", zegt hij teneergeslagen op de website van Tien. Toch vindt Brian het terecht dat ze door de programmleiding is verwijderd. "Regels zijn regels", redeneert hij. "En dit was fysiek geweld, dus moet ze weg."

Over de toedracht van de ruzie wijdt de 25-jarige Brian niet al te veel uit. "We hebben de afgelopen dagen weer een aantal ruzies gehad. Zaterdag hebben we intiem contact gehad. Door het intiem zijn heeft alles een andere draai gekregen."

De Gouden Kooi begon in september als luxe variant op de realitysoap Big Brother.