AMSTERDAM - De vader van Lindsay Lohan wil zijn dochter bekeren tot het christendom. Michael Lohan gelooft heilig dat de actrice gelukkig wordt als ze gaat leven volgens de principes van het christelijk geloof en omgaat met mensen die dat ook doen.

Bekijk video

Hij doet zijn emotionele oproep in een brief die is gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift In Touch.

In de handgeschreven brief benadrukt Michael Lohan hoe trots hij is op Lindsay en roept hij haar op de controle over haar leven terug te winnen. Verder zegt hij dat zijn dochter een warm en goed hart heeft.

Schat

De 20-jarige actrice verblijft momenteel in een afkickkliniek, waar ze wordt behandeld voor een alcoholverslaving. Michael schrijft te hopen dat hij haar snel weer in zijn armen kan sluiten. "Mijn hart is bij jou, mijn schat. Ik voel je liefde en ik hoop dat jij ook mijn liefde voelt. Wij zijn één ziel in twee lichamen."

Brief

Vorig jaar publiceerde de Britse krant The Sun al eens een brief van Lohan aan zijn dochter. Daarin waarschuwde hij haar voor de gevolgen van haar levensstijl, die breed werd uitgemeten in de pers.

De 46-jarige Lohan zit momenteel in een gevangenis in New York, waar hij een celstraf van vier jaar uitzit wegens mishandeling en rijden onder invloed.

Lohan is bekend van films als 'Mean girls' en 'Herbie: Fully Loaded'.