LONDEN - Het laatste deel in de immens populaire serie kinderboeken Harry Potter verschijnt op 21 juli. Dat heeft uitgever Bloomsbury van de Schotse schrijfster J.K. Rowling donderdag bekendgemaakt.

Harry Potter and the Deadly Hallows is het zevende en laatste deel van de serie.

De Nederlandse uitgeverij De Harmonie kan nog niet zeggen wanneer de vertaling van het boek in de winkels komt. Wegens veiligheidsmaatregelen krijgen de uitgevers die het boek in 64 landen in vertaling uitbrengen het manuscript pas op 21 juli.

"Het hangt van de omvang van het boek af hoelang de vertaling duurt, maar een voorzichtige schatting is dat we die eind van het jaar kunnen uitbrengen", zei een woordvoerder.

Fatale heiligdom

De werktitel van de Nederlandse vertaling is Harry Potter en het fatale heiligdom. "Maar we weten pas zeker hoe het boek heet, als we de inhoud kennen.'' De uitgave van de Potter-boeken is omgeven door grote geheimzinnigheid.

Fans speculeren al geruime tijd over het lot van de hoofdrolspeler, waarover ook De Harmonie volledig in het duister tast. "Het wordt ongetwijfeld een omvangrijk deel, want alle verhaallijnen moeten worden uitgewerkt'', zei de woordvoerder.