AMSTERDAM - Kate Moss heeft haar vriend Pete Doherty opnieuw aan de kant gezet. Naar verluidt zou ze dat dit keer gedaan hebben vanwege de foto's die woensdag in de media opdoken. Op deze foto's is te zien hoe Doherty cocaïne injecteert.

Dat meldden verschillende media donderdag, waaronder The Daily Mail.

De controversiele foto's zijn vorig jaar december genomen op Phuket, het Thaise eiland waar Moss en Doherty op vakantie waren. Op het moment van opname, was Moss niet bij haar vriend.

Breken

Volgens vrienden van het 33-jarige topmodel is Moss het gedrag van haar vriend meer dan zat. "De geschiedenis herhaalt zich iedere keer weer", zo zeggen ze in de krant. Ook zouden enkele opdrachtgevers van Moss er bij het topmodel op hebben aangedrongen schoon schip te maken en te breken met de Babyshambles-zanger.

"Kate houdt nog steeds erg veel van Pete, maar ze is een slimme vrouw en weet dat ze aan zichzelf en haar carrière moet denken", aldus bronnen rondom het topmodel.

Het is niet de eerste keer dat Moss haar vriend aan de kant zet. Of de breuk dit keer definitief is, is dus nog maar de vraag.