AMSTERDAM - Jack Spijkerman en zijn vrouw Jennemiek zijn definitief uit elkaar. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Het gedrag van de 58-jarige cabaretier zou de reden zijn geweest van de breuk.

Het koppel was achttien jaar samen. Samen hebben ze een zoontje van zeven, Joska.

Volgens de krant pakte Jennemiek de biezen omdat Spijkerman zich "thuis steeds onhebbelijker gedroeg". De twintig jaar jongere Jennemiek zag om die reden geen heil meer in de relatie.

Talpa

De spanningen tussen het stel zouden begonnen zijn bij Spijkermans overstap naar Talpa. Bij de Vara trok Spijkermans cabaretshow minstens 2,5 miljoen kijkers. Op Talpa keken soms minder dan een miljoen mensen naar de show. "Jack kon daar slecht tegen", zegt Jennemiek. "Bovendien maakte hij in een poging zijn publiek terug te winnen extreem lange dagen", aldus Jennemiek in de krant.

Krom kereltje

Spijkerman noemde zijn vrouw altijd "zijn steun en toeverlaat". Eerder liet hij al eens weten bang te zijn dat zijn huwelijk met Jennemiek op de klippen zou lopen. "We schelen twintig jaar, wat moet zij straks met een krom kereltje van zeventig", aldus de cabaretier in een eerder interview.

Spijkerman was voor Jennemiek al eens eerder getrouwd. Dat huwelijk, dat in 1973 gesloten werd, duurde slechts drie maanden.