AMSTERDAM - René Froger lijdt aan astma. Hij vertelt zaterdag in De Telegraaf dat hij een chronische ontsteking aan de luchtwegen heeft. De diagnose was een opluchting voor de zanger, die al enige tijd met problemen kampte. "Ik heb prostaatkanker gehad. Ik hield rekening met het ergste. Ik heb echt even gedacht dat ik longkanker had."

Froger, die in december enkele kerstconcerten moest afzeggen vanwege zijn gezondheidsproblemen, vertelt dat het sinds de diagnose is gesteld stukken beter met hem gaat. "Sinds ik medicijnen gebruik, loop ik op wolken. Ik ben echt topfit. Je wilt niet weten hoeveel lucht ik heb."

Dat was een paar weken geleden wel anders. "Vlak voordat ik op aandringen van de kno-arts mijn kerstconcerten moest afzeggen, liep ik af en toe blauw aan op de bühne en moest ik naar de coulissen om lucht te happen", vertelt de 45-jarige artiest. "Ik was zo benauwd dat ik 's nachts mijn vrouw Natasja wakker maakte en zat te huilen als een kind."

De volkszanger heeft veel zin om over een maand zijn 'Mijn Hollandse hart'-tournee te hervatten. "Die toer voelt of ik elke dag naar mijn eigen verjaardagsfeestje ga", verzucht hij. "Heerlijk om weer op het podium te kunnen staan."